Szülés szolgáltatás

 

Gyermek születésekor nyújtható szolgáltatás. A szolgáltatást a terhesség ideje alatt vagy a szülést követő 120 napon belül lehet igényelni. 2013. januárjától a terhesség alatt vagy a szülést követően egyösszegű pénzbeli támogatásként vehető fel. Mivel a gyermek megszületésének ténye miatt válnak jogosulttá, ezért nem kell számlákat bemutatni.

Elszámolható termékek/szolgáltatások köre:

Mivel a szolgáltatás nyújtása számlák bemutatása nélkül történik, ezért a kapott összeg korlátozás nélkül bármire felhasználható.

 

Összeg:

Maximum 2.000.000 Ft

 

Ki igényelheti:

A pénztártag vagy kedvezményezettje.

 

Igényléskor benyújtandó iratok:

A gyermek születése előtt:

  • Szolgáltatás igénylőlap – Szülés,
  • igazolás a terhességről, amely lehet:

    • terhességi kiskönyv amelyben az utolsó bejegyzés dátuma nem lehet régebbi, mint 120 nap az igénylés Pénztárhoz történő beérkezésének időpontjában vagy
    • szülész-nőgyógyász igazolása a terhesség 91. napjának betöltéséről, amelynek kiállítási dátuma nem lehet régebbi, mint 120 nap az igénylés Pénztárhoz történő beérkezésének időpontjában.

A gyermek születését követően:

  • Szolgáltatás igénylőlap – Szülés,
  • születési anyakönyvi kivonat, amelynek kiállítási dátuma nem lehet régebbi 120 napnál az igénylés Pénztárhoz történő beérkezésének időpontjában.

 

Várakozási idő:

 Az egyénileg vagy vállalat által befizetett összegnek 180 napig kamatoznia kell, mielőtt kifizetésre kerülhet ezen szolgáltatás. Az adókedvezmény és hozam várakozási idő nélkül kiutalható. Ez mindegyik családra vonatkozik.

 

Egyéb:

A szülés szolgáltatás egy gyermek után kizárólag egyszer vehető igénybe – vagy a gyermek születése előtt vagy a születése után.

 

Kis riport a szülés előtakarékosságról:

 

Kapcsolódó szolgáltatások:

 

Kapcsolódó cikkek: