Szülés szolgáltatás

 

Gyermek születésekor nyújtható szolgáltatás. A szolgáltatást a terhesség ideje alatt vagy a szülést követő 120 napon belül lehet igénybe venni. 2013. januárjától a terhesség alatt és a szülést követően is egyösszegű pénzbeli támogatásként vehető fel. Mivel a gyermek megszületésének ténye miatt válnak jogosulttá, ezért nem kell számlákat bemutatni.

Összeg

Maximum 2.000.000 Ft

 

Igényléskor benyújtandó iratok

A gyermek születése előtti igényléskor:

  • szolgáltatás igénylőlap

  • a szülész-nőgyógyász igazolása a terhességről, vagy terhességi kiskönyv másolata

 

A gyermek születése utáni igényléskor:

  • szolgáltatás igénylőlap

  • születési anyakönyvi kivonat másolata, amelynek kiállítási dátuma nem lehet régebbi, mint 120 nap az igénylés beérkezésekor

 

Elszámolható termékek/szolgáltatások köre

Mivel a szolgáltatás nyújtása számlák bemutatása nélkül történik, ezért a kapott összeg korlátozás nélkül bármire felhasználható.

 

Kombinált folyósítás szabálya

Ha a szülést megelőzően már folyósításra került a szolgáltatás, akkor a szülést követően igényelhető maximum 2.000.000 Ft pénzbeli támogatás értékét csökkenteni kell a szülés előtt a Pénztár által megtérített összeggel.

 

Várakozási idő

 Az egyénileg vagy vállalat által befizetett összegnek 180 napig kamatoznia kell, mielőtt kifizetésre kerülhet ezen szolgáltatás. Az adókedvezmény és hozam várakozási idő nélkül kiutalható. Ez mindegyik családra vonatkozik.

 

Kis riport a szülés előtakarékosságról

 

Kapcsolódó dokumentum

 

Kapcsolódó szolgáltatások

 

Kapcsolódó cikkek