Magzat elvesztése

Az Őrangyal közösségi szolgáltatás, olyan biztosítási elven működő pénztári szolgáltatás, amely az egyéni számla egyenlegétől függetlenül tesz lehetővé nagyobb összegű kifizetéseket, ha olyan élethelyzet alakul ki.

Ezen szolgáltatásokat a Pénztár, az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény alapján, mint közösségi szolgáltatás nyújtja. Az IZYS Egészség- és Önsegélyező Pénztár – és így az Őrangyal keretében nyújtott szolgáltatás – nem tartozik a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény hatálya alá.

 

Keretösszeg:

375.000 Ft, de maximum az elmúlt 12 hónapban a pénztári egyéni számlára befizetett összeg 50%-a.

Ikerterhesség elvesztése esetén a keretösszeg nem többszöröződik.

Várakozási idő:

Nincs.

Tartalma:

A szolgáltatást akkor lehet igényelni, ha a Pénztártagnál a várandósság vagy a szülés kapcsán a magzat elvesztésre kerül és a magzat a várandósság 24. hetén túl van.

Igényléskor benyújtandó iratok:

  • Közösségi szolgáltatás igénylőlap – Magzat elvesztése
  • Terhességi kiskönyv másolata
  • Orvosi nyilatkozat a természetes megtermékenyítésről
  • Orvosi igazolás a magzat elvesztéséről

Igénylés határideje:

A magzat elvesztésének dátumától számított 30 nap.

Kizárások, mentesülések:

Pénztár kizárja a szolgáltatás teljesítését, amennyiben a magzat elvesztése bizonyíthatóan a Pénztártag gondatlanságból, felelőtlen viselkedéséből, vagy szándékos tette miatt történt. Utóbbi eset különösen a terhességmegszakítás minden formája, valamint a drog- vagy alkoholfüggőség.

A mesterséges megtermékenyítés, fogantatás, beültetés vagy lombik program igénybevételével fennálló terhesség, illetve szülés esetén elvesztett magzatra nem vonatkozik.

A Pénztár nem nyújtja a szolgáltatást, ha a magzat elvesztésének dátuma az Őrangyal szolgáltatás indításának dátumát megelőzi.