Szülés előtakarékosság

Örülne ha bármit venne arra kapna 20% kedvezményt?

Képzelje csak el, megvásárolja a babakocsit, pelenkázót, bababútorokat, kifesti a gyerekszobát vagy bármit amit csak szíve megkíván és visszakapja a kifizetett összeg 20 százalékát adókedvezmény formájában, úgy hogy Önnek mindössze azt kell igazolnia, hogy gyermeke fog születni, vagy már meg is született (nem kell számlákat gyűjteni). Aztán megvásárolná a légzésfigyelőt, levetetné a gyermeke őssejtjét, pelenkát, tápszert vásárol stb. stb. és mindezek után is ismét visszakapja a kifizetett összeg 20 százalékát. Majd az otthon maradó szülőnek, aki általában az anyuka,  van egy lecsökkent jövedelme amit az apukák igyekeznek kiegészíteni minden hónapban valamekkora összeggel és ez az összeg után is 20% adókedvezményben részesülnek.

Erre nagyon könnyen rávághatnánk, hogy ilyen nem létezik, mert még soha nem hallottam róla.

Pedig létezik!

Az Állam természetesen nem bemondásra adja az adókedvezményt, azért tenni is kell.

A videó készítése óta az adókedvezmény 100.000 forintról 150.000 forintra emelkedett, így 500.000 forint helyett akár 750.000 forintot is érdemes elhelyezni az IZYS-ben!

Például: Ha Ön egy adózó állampolgár és az IZYS számláján elhelyez 750.000 forintot és gyermeke születik, akkor a szülést követő egy éven belül egy születési anyakönyvi kivonat másolatának bemutatásával garantáltan felvehet 855.000 forintot + féléves hozamot.

Példa: Ha havonta átlagosan csak 25.000 forintot költ tápszerre és pelenkára – nem számítva az egyéb csecsemő és babaápolási termékeket – és nem tagja az IZYS Pénztárnak, akkor 60.000 Ft adókedvezménytől esik el minden évben.

Csak egy jó döntés kérdése, hogy ezentúl Önt is támogassa az Állam, gyermeke születésében vagy nevelésében.

 

Hogyan veheti igénybe a vásárlásai után az adókedvezményt?

Az adókedvezményhez először be kell lépni az IZYS Pénztárba, a belépéssel Ön vállalja, hogy egy évben legalább 36.000 forint értékben befizetést (a belépési nyilatkozaton tagdíj van írva, de az nem költséget, hanem befizetést jelent) teljesít. A belépési nyilatkozat megküldését követően a pénztár rövid határidővel megnyitja az Ön számláját. A hiánytalanul kitöltött belépési nyilatkozatot az IZYS Pénztár, 1583 Budapest, Pf.: 49. címre egy példány kell megküldeni.

A számla megnyitásától kezdődően elkezdhet vásárolni és kérheti a számlákat az üzletekben.

A számlák beküldését követően a pénztár 3 munkanapon belül átutalja a számlák ellenértékét az Ön bankszámlájára, ha a pénztári számlán rendelkezésre áll a fedezet.

Az első 7.000 Ft befizetését követően a pénztár levonja a számlanyitási díjat és legyártatja a pénztári kártyát, amivel elsősorban gyógyszertárakban (pl. fürdető krém, védőoltás, pelenka, tápszer stb.), illetve gyógyászati segédeszközboltokban (pl. légzésfigyelő, csecsemőmérleg, mellszívó stb.) vásárolhat. A kártya használatának feltétele, hogy a pénztári számláján rendelkezésre álljon a vásárláshoz szükséges fedezet.

A vásárlásai lebonyolításához befizetett összegekről év végén kap egy igazolást, ami alapján a befizetések 20 százalékát az Állam az Ön adójából visszautalja a pénztári számlájára. A pénztári számlán ebből az összegből semmilyen költség nem kerül levonásra azt teljes egészében levásárolhatja a pénztár szolgáltatási keretein belül.

Ha Egyszer, valamikor úgy gondolja, hogy már nincs szüksége az IZYS számlájára és nem maradt rajta fedezet, akkor bármikor díjmentesen megszüntetheti.

Ha kérdése merült fel és nem rá választ a honlapunkon, állunk szíves rendelkezésére az ügyfélszolgálat telefonszámán, a +36 1 769 0061 telefonszámon vagy emailben az ugyfelszolgalat@izys.hu címen.

További kedvezményekre jogosultak tagjaink a kártyapartnereknél.

A kedvezményt adók egyrészének tevékenysége – például éttermek, benzinkutak, ruházati üzletek – nem kapcsolódik a pénztár szolgáltatásaihoz, így ezeken a helyeken a kártyával nem lehet fizetni, de kedvezményt adnak a kártya felmutatásával.

 


Milyen szolgáltatásokat nyújt a pénztár?

Egészségcélú szolgáltatások:

 • Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények

   

  • csecsemő és babaápolási termékek,
  • tápszerek,
  • gyógyszerek,
  • gyógyhatású készítmények,
  • védőoltások.
 • magánorvosi ellátás,
 • ultrahang,
 • lombik bébi kezelés,
 • őssejtlevétel, -feldolgozás, -tárolás,
 • szolgáltatás finanszírozó biztosítás.
 • Gyógyászati segédeszközök:

   

  • csecsemőmérleg,
  • légzésfigyelő,
  • mellszívó,
  • orrporszívó,
  • lázmérő.

Családi szolgáltatások: (180 nap kamatozást követően nyújtott szolgáltatások)

 • szülés szolgáltatás,
 • CSED (korábbi TGYÁS)/GYED/GYES kiegészítés,
 • nagycsaládosok támogatása,
 • iskoláztatás stb.

További szolgáltatások a honlap Szolgáltatások menüpontjában.

 

Hol tud fizetni a pénztári kártyával és hol adnak kedvezményt?

A pénztár honlapján a Szolgáltatások menüponton belül érheti el a Kedvezményt adó és kártyát elfogadó partnerek listáját.

Kondíciók, hirdetmény

A pénztár által levont költségekről bővebb információt talál a honlap magánszemélyeknek és rólunk menüpontjában.

 

Fizetheti-e a tagdíját a munkahelye?

A tagdíj befizetés és nem költséget jelent. A munkáltató által fizetett hozzájárulás vagy támogatás kedvező adókulcsokkal adózik vagy adómentes a vállalat számára.

Ha Ön olyan vállalatnál dolgozik, ahol van béren kívüli juttatás vagy működik cafeteria rendszer, kérje meg munkáltatóját, hogy az erre szánt keretét az IZYS Önsegélyező Pénztárban költhesse el.

Bővebb információt a munkáltatói tagdíjfizetésről a honlap Vállalatoknak menüpontjában talál.

 

Elérhetőség

A jobb oldali menüben a Kapcsolat -ra kattintva találja az IZYS kedves és segítőkész ügyfélszolgálatának elérhetőségét.

 

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó Szolgáltatások

Érdekes magazin témáink szülés előtakarékossággal kapcsolatban

Ha hasznosnak találtad cikkünket, kérünk ne felejtsd el megosztani barataiddal sem, az alábbi facebook vagy twitter gombokkal.