Vállalatoknak

egészség- és önsegélyező pénztár adózása 2019

Hogyan változik az egészség- és önsegélyező pénztári juttatás adózása 2019. január 1.-től

Bár a cafeteria elemek nagyrészénél megszűnik a kedvező adózás, azonban az egészség- és önsegélyező pénztári szolgáltatásra adott célzott támogatásokat 2019-ben is megéri adnia a munkáltatónak. De lássuk a részleteket.

Tovább
Célzott önsegélyező pénztári szolgáltatások 2019

Célzott önsegélyező pénztári szolgáltatás - 2019

A célzott önsegélyező pénztári szolgáltatásra adott összeg rendkívül kedvező adózás alá esik 2019-ben és nagyon széleskörben felhasználható, például lakáshitel törlesztésre, iskoláztatásra, egyetemi tandíjra, gyermek születésére vagy lecsökkenő jövedelem pótlására GYED idején, vagy akár temetési költségekre.

Tovább
Célzott egészségpénztári szolgáltatások

Célzott egészségpénztári szolgáltatások - 2019

Célzott egészségpénztári szolgáltatásra adott összeg után 40,71% adófizetési kötelezettség keletkezik a munkáltatónál, míg ez a dolgozó számára adómentes. Adható magánorvosi ellátásra, gyógyszerre, optikai termékre, vagy akár szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosítás díjára is.

Tovább

Munkáltatói támogatás - 2018

A jelenlegi adójogszabályok alapján a legkedvezőbb munkáltatói juttatási forma. A támogatásként fizetett összeg után nem kell sem személyi jövedelemadót, sem TB járulékot fizetnie a vállalatoknak. Így a cégek számára kiemelten kedvező konstrukció. Aki a juttatást kapja azt terheli adó és járulékfizetési kötelezettség, de annak nagyrészét adókedvezmény formájában vissza is kapja az alábbiak szerint.

Tovább

Munkáltatói hozzájárulás - 2018

Vállalatoknál a legelterjedtebb pénztári befizetési forma. Ennek oka elsősorban az, hogy korábban adómentesen adható volt, ami különösen kedvezővé tette ezt a juttatási formát. Mára az adóváltozások miatt egyre inkább idejét múlt, bár a bérnél még mindig lényegesen kedvezőbb feltételek mellett adható.

Tovább

Cafeteria - 2019

Az IZYS Önsegélyező Pénztár működési elvét tekintve nem különbözik az egészség- és nyugdíjpénztáraktól. A pénztár típusok közötti különbség mindösszesen annyi, hogy mire lehet elkölteni a pénztári számláról az egyenleget. Nálunk a tagok egyenlegük terhére fizethetik a devizahitel törlesztő részletüket, lakásrezsijüket, egyetemi tandíjukat, gyermekeik ruházati költségét, szülésre előtakarékoskodhatnak és mindemellett még az egészségpénztáraknál jól ismert szolgáltatások többségét is igénybe vehetik.

Tovább